fredag 3. august 2012

Rundreise i Irland

Jeg trodde Irland var flatt og grønt - det var det ikke! Mye vakker natur. Vi leide bil og kjørte mer enn 100 mil på en uke. Typisk oss. Vi kunne gjøre som andre og ta fly til Dublin og kose oss og slappe av en uke. Men nei, vi liker i grunnen ikke store byer og vil helst se mest mulig på vår måte!


Vi dro først til Galway, en by på vestkysten. Mens vi var der (to netter) tok vi en avstikker til Connemara.
Veinettet i Irland er spesielt. Man har selvfølgelig de vanlige firefelts motorveiene. Men utenom disse er veiene ofte VELDIG smale, ingen veiskulder, venstrekjøring og 100 km/t som fartsgrense. Gjennom landsbyer og tettsteder redusert fart til 60 eller 50, men så fort man er gjennom tattstedene er det 100 km/t igjen. Veistandard eller antall utkjøringer eller annet spiller tydeligvis ingen rolle. Allikevel opplevde vi at det var veldig greit å kjøre og at man tok hensyn til at vi var turister og gjorde rare ting av og til.


På veien sydover måtte vi selvsagt ta en omvei for å se Cliffs of Moher.Helt i syd ligger byen Cork, Irlands  nest største by. Midt i byen bodde vi på et nydelig Bed & Breakfast som blandt annet hadde høner i hagen! Barn fikk premie hvis de plukket egg og leverte på kjøkkenet...
Cork ble i grunnen vårt favorittsted. Fint å spise ute. God mat til rimelig penge. Overnatting var også rimelig, ca. 500,- pr natt. Ikke bare her i Cork, men overalt hvor vi var.


Avreisetidspunktet nærmet seg og vi måtte dra tilbake til Dublin. En veldig fin by. Vi bodde i Temple
Bar området. Her var det gate opp og gate ned med små pub'er og spisesteder. Mange med live irsk musikk. Og bare 10 minutter å gå til et kjempeflott shopping-område!

WE'LL BE BACK!!!

2 kommentarer:

amo sin blogg sa...

Kjekt å høyre frå turen.
Irland står høgt på ynskjelista for feriemål !
Fin helg vidare.

Sonja frå Sunnfjord sa...

Eg også kunne godt ha tenkt meg ein tur til Irland:) Men det med venstrekøyringa høyrest litt skummelt ut...
Takk for hyggelege kommentarar inne hos meg:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...